24 december 2009

Nogmaals Witteman

De burgemeester spreekt harde worden aan het adres van de hoofdredactie van het Leidsch Dagblad n.a.v. het artikel over Marc Witteman:

"Ik neem afstand van de onwaarheden en onjuiste veronderstellingen in het stuk en ben van mening dat het artikel tendentieus is door zaken uit het verleden onterecht aan elkaar te koppelen. Een artikel schrijven voor een opinierubriek is mijns inziens geen vrijbrief om feitelijke onwaarheden voor het voetlicht te brengen. Op deze wijze wordt een bestuurder zonder dat daar aanleiding toe is op een gemene wijze zwaar beschadigd en dat vind ik zeer kwalijk."

Dat zijn zware woorden als een burgemeester de beschadiging als "gemeen" kwalificeert.
Een pluim voor de burgemeester die op deze wijze de discussie aangaat over de verruwing in de Leidse politiek. Het is overigens verder doodstil op de anders zo levendige website van de PvdA. En wat hebben de beide wethouders De Haan en Van Woensel nu precies gezegd tegen de journalist? Het lijkt er nog steeds op dat zij hebben meegedaan om de suggestie aan te wakkeren. Henny mijmert nog steeds door op zijn thema "Alles is Liefde". Leuke film overigens, maar niet geheel van toepassing op de Leidse politiek.